FOTO: Gradsko pozorište "Semberija"

Predstava "Mila, glumica u nemilosti" po tekstu i u režiji Milivoja Mlađenovića u Gradskom pozorištu "Semberija" u Bijeljini biće odigrana večeras od 20 časova.

"Ova duodrama rađena je po motivima monodrame 'Mila' Koste Trifkovića, a sem Vanje Krtoline u naslovnoj ulozi, u ovoj predstavi igra i Dušan Ranković", najavljeno je iz Gradskog pozorišta "Semberija".
 
Za koreografije i izbor muzike bila je zadužena gošća iz Niša Danica Ničić, a songove je komponovao Igor Kajmaković.
 
"'Mila, šaljiva igra u jednom činu, nastala je prema izvornom tekstu Karla Augusta Gernera, a dramatizovao ju je i 'posrbio' Trifković", kazao je Milivoje Mlađenović, autor i reditelj predstave.
 
Prije premijere koja je u aprilu prošle godine, Mlađenović je kazao da je bijeljinsko pozorište ovu monodramu proširilo i adaptiralo, htijući da od nje napravi mali omaž domaćoj pozorišnoj istoriji, etici i estetici, istovremeno otvarajući i probleme savremenog pozorišta.
 
"Naš komad 'Mila, glumica u nemilosti' je posveta onim glumcima i upravnicima pozorišta koji još uvek odolevaju svojim delom u svetu neprestane surove manipulacije, bezobzirne ignorancije, bezmernog licemerja i /ne/prikrivenog nasilja", istakao je Mlađenović.
 
U najavi predstave se navodi da se Kosta Trifković kao pozorišni autor pojavio 1870. godine, a odlikovala ga je vještina stvaranja radnje, dinamične, vedre, zabavne, a komedije intrige odgovarale su ukusu tadašnje publike, odnosno građanske sredine kojoj je i sam pripadao, te su munjevito osvojile pozorišnu scenu.
 
U njima je Trifković slikao svoje savremenike - srpsko novosadsko građansko društvo.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )