FOTO: InfoBijeljina

Bijeljinci su ogorčeni jer se horizontalna signalizacija na našim putevima, poput pješačkih prelaza, obilježava u dijelu dana kada je na saobraćajnicama najviše vozila, što stvara dodatne gužve. Istovremeno, iz Gradske uprave poručuju da je taj posao izvodiv jedino danju.

"Nije mi jasno zašto se bira baš dio dana kada i bez ovoga vlada gužva. Oni se tad sjete crtati 'zebre' kad je svakako ogroman broj vozila na putu, kao da namjerno hoće da naprave kolaps. Zašto to nisu radili ljetos u noćnim satima, kada su noći bile tople i suve", kaže jedan vozač.
 
Iz Gradske uprave kažu za portal InfoBijeljina da obilježavanje horizontalne signalizacije zavisi od niza faktora kao što su vlažnost kolovoza, temperatura i slično.
 
"Kako su temperature noću niske, a vlažnost vazduha i kolovoza povećane, obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije je jedino moguće danju", poručuju iz Gradske uprave.

 
Kako dodaju, održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na području Grada Bijeljina se finansira iz budžeta grada, a realizuje se kroz dva ugovora. 
 
Prvi se odnosi na izradu i održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na području Grada Bijeljina – Lot 1 (gradske ulice) u iznosu od 54.729 KM, a drugi je izrada i održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na lokalnim i nekategorisanim putevima na području Grada Bijeljina - Lot 2 u iznosu od 52.082,55 KM.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Info Bijeljina (@infobijeljina)

 
"Izvođenje radova je u toku. Što se tiče izrade i održavanja horizontalne saobraćajne signalizacije na području Grada Bijeljina - Lot 1 (gradske ulice), ti radovi su realizovani oko 60 odsto, dok je izrada i održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na lokalnim i nekategorisanim putevima na području Grada Bijeljina - Lot 2, u završnoj fazi", tvrde iz Gradske uprave.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )