FOTO: srna

BIJELJINA - "Hasanaginica", predstava bijeljinskog Gradskog pozorišta "Semberija" i Narodnog pozorišta Republike Srpske, biće odigrana u takmičarskom dijelu programa Prvog festivala pozorišta Republike Srpske "LJubica", koji će večeras biti otvoren u Gradišci.

"Hasanaginica", rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta "Semberija" i Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke sa gostujućim glumcima iz Novog Sada na svim dosadašnjim igranjima u Bijeljini, Banjaluci i Novom Sadu ispraćena je višeminutnim ovacijama publike u prepunim pozorišnim salama, saopšteno je iz bijeljinskog pozorišta.
 
U komadu rađenom prema istoimenoj baladi, u dramatizaciji akademika LJubomira Simovića i režiji Dušana Tuzlančića, igraju glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada - Bojana Milanović, Sonja Damjanović i Milan Kovačević.
 
Bijeljinski glumci su Mihailo Maksimović, Dušan Ranković, Nenad Blagojević i Ivan Petrović, a iz Narodnog pozorišta Republike Srpske u predstavi igraju LJiljana Čekić, Goran Jokić i Ognjen Kopuz.
 
Direktor Gradskog pozorišta "Semberija" Ivan Petrović kaže da ova predstava nesumnjivo ima potencijal da bude voljena.
 
"Dokaz su i pozivi na festivale koji su počeli da pristižu. Glumci baš vole da je igraju i uživaju u njoj. Siguran sam da će naći put i do srca publike u Gradišci", istakao je Petrović.
 
Prvi festival pozorišta Republike Srpske "LJubica", priređen u znak sjećanja na prvu profesionalnu glumicu u BiH LJubicu Stefanović Lazić, biće otvoren večeras u Kulturnom centru Gradiška predstavom gradiškog Gradskog pozorišta "Miropomazani".
 
U takmičarskom dijelu naći će se i "Kuća na brdu" Prijedorskog pozorišta, "Banja Luka" Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke, "Gospođica" Narodnog pozorišta Republike Srpske, te "Hasanaginica" koja će biti izvedena posljednjeg dana festivala, u utorak, 23. maja.
 
Direktor festivala je glumac Zlatan Vidović, a selektor prvak Narodnog pozorišta Republike Srpske Željko Stjepanović, dok stručni žiri čine Radoslav Lale Pavlović, Nataša Drakulić i Gvozden Đurić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )