FOTO: InfoBijeljina

Organizacija PH International, u okviru programa „Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničkog kriminala“ u Republici Srpskoj i u Brčko Distriktu, kojeg finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država preko Odjela za borbu međunarodne trgovine narkoticima i za sprovođenje zakona, objavila je javni poziv za učešće u aktivnosti „Mini grantovi za male projekte u lokalnoj zajednici“.

Pozivu se odazvao i projektni tim Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bijeljini koji čine Aleksandra Divčić, pedagog škole, Vijoleta Jovanović, profesor razredne nastave i Stanislava Stančić, vjeroučiteljica.


Učenici, nastavno osoblje i uprava škole godinama muče muku sa neprimjerenim grafitima ispisanim na zidanoj ogradi školskog dvorišta. Upravo taj problem bio je inspiracija projektnom timu da prostor ukrasi vedrijim porukama i bojama. Zahvaljujući umjetnici Mariji Tici Kovačević, koja je svojim talentom doprinijela realizaciji projekta, zid je dobio novo, veselije i ljepše lice. Marija je pripremila skicu murala i oslikala zid zajedno sa učenicima škole. Osim zanimljivih slikovnih sadržaja, na muralu su se našle i kratke poruke s ciljem podizanja svijesti o značaju inkluzije: „Čovjek vidi u svijetu ono što
nosi u sebi“, „Pokušaću - stvara čuda“, „Svijet se mijenja tvojim primjerom".

Projektom je planiran i realizovan i niz drugih aktivnosti. Budući da donator obezbjeđuje sredstva u robi, učenici su organizovali dva prodajna bazara i prikupili novčana sredstva za Marijine vrijedne ruke. Zahvaljujući sveštenstvu hrama Svetog Georgija, učenicima, njihovim roditeljima i našim sugrađanima, realizovana su dva prodajna bazara sa slatkim i slanim poslasticama. Organizovano je i predavanje za učenike u saradnji sa Policijskom upravom Bijeljina gdje je policijski službenik razgovarao sa učenicima o značaju očuvanja školske imovine.


Školska dvorišta oduvijek su privlačila djecu svih uzrasta, stoga će sigurno novo lice školskog dvorišta OŠ „Sveti Sava“ učiniti boravak u njemu prijatnijim i poučnijim.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )