FOTO: InfoBijeljina.com

U bijeljinskom Muzeju Semberije večeras je otvorena humanitarna prodajna izložba ikona pod nazivom „Da se ne zaboravi“ autorke Andree Simić, povodom 20 godina od pogroma srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, a sav novac koji bude prikupljen, posredstvom Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ biće poslat socijalno ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Ukupno je izloženo 35 ikona, koje su osim Andree Simić naslikali članovi Škole ikonopisa „Odigitrija“ i Akademije za umjetnost i konservaciju SPC.

 
- Danas se obilježava 20 godina od martovskog pogroma Srba na Kosovu i Metohiji i mi smo željeli da napravimo donatorsko veče za one kojima je pomoć na Kosmetu najpotrebnija. Godine 
2010. smo takođe organizovali izložbu pod istim nazivom i za mene je to bila jedna od najznačajnijih izložbi jer nam je dala dodatnu energiju, emociju, vjeru i nadu. I ove večeri želimo da se moralno i duhovno posvetimo našoj braći i sestrama koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji, a preživjeli su pogrom – izjavila je Simićeva.

 
Ona je dodala da je odziv publike ogroman i da je već prodat dio izloženih radova. 
 
Srđan Marinković iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ kaže da se ne smije dopustiti da ovako važni datumi budu zaboravljeni.

 
- Ispred ogranka „Srbi za Srbe“ u Republici Srpskoj sav prikupljeni novac od prodaje ikona ćemo preusmjeriti ogranku u Srbiji. Naša organizacija je registrovana u 11 zemalja širom svijeta, a mislim da najveći dio sredstava inače upućujemo Srbima na Kosmetu – naveo je Marinković. 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )