FOTO: srpskainfo

Kada se ova fotografija pojavila na Reditu, blago rečeno, ostadosmo šokirani. Kako autor kaže, fotografija je iz novobeogradskog bloka 23, a na ovoj mreži spakovana je na stranicu "Ubran hell".

Ada li ovaj “urbani pakao” zaista i postoji, ekipa Blic žene pitala je Ivanu Milenković, ženu koja više od osam godina živi baš u bloku 23.
 
– Apsolutno. Ovo je svakodnevnica. Šta da vam kažem, kada sjedim u trpezariji, tačno znam kada je komšinica izbacila novu turu šarenog veša. Ne mogu da kažem da mi to smeta, ali nije higijenski, a i u bloku ima toliko toga važnijeg da se riješi, tako da na ovaj rašireni veš skoro više niko i ne obraća pažnju – rekla je ona.
 
Ono što je zanimljivo, jeste kako taj veš uopšte kače i skidaju sa štrika, razapetog između dvije zgrade. Izgleda kao da može da bude i jako opasno.
 
– To je neki italijanski sistem, sa spregama. Ne znam tačno da vam objasnim, ali znam da razvlače taj kanap od terase do terase – rekla je Ivana.
 
I komentari na Reditu ispod fotografije bili su šaroliki. Ipak, najviše je bilo onih koji su u nevjerici da to uopšte i dalje postoji. Ovo misli jedan Amerikanac.
 
“Ma da li je moguće da Srbi rizikuju život samo da bi okačili veš”.
 
Bilo je i onih kojima se prizor dopao “O, prelijepo, stavljam ovu fotografiju kao volpejper na telefon i ne, nisam sarkastičan.”
 
Neki su se, dok su gledali, dobro uplašili “Dok gledam ovaj veš kako leluja među zgradama, dobijam ozbiljan napad panike.”
 
Nakon svih ovih kometara, oglasio se i autor fotografije, koji je napisao da je ipak možda malo pretjerao što je ovu sliku stavio baš na stranicu “ubran hell”.
 
– Da, ovo možda jesu brutalne blok zgrade izgrađene za vrijeme socijalističke Jugoslavije, ali u bloku 23 stanovi su veliki, prostrani, a u samom bloku ima mnogo zelenila, tu su i pijaca, vrtić i škola – napisao je.
 
Inače, sušenje veša na terasama koje gledaju na ulicu u Srbiji je zabranjeno, a za to su propisane i kazne od 2.500 dinara, piše Blic žena.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )