FOTO: InfoBijeljina

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić upriličio je danas prijem za penzionisanog sveštenika protojerej-stavrofora Miću Pajkanovića, paroha ugljevičkog, koji je navršio četrdeset godina svešteničke službe.


Pajkanović je bio 37 godina paroh ugljevički a prethodno je bio paroh u Kožuhama kod Doboja tri godine.

-Za paroha ugljevičkog postavljen sam 1985. godine gdje sam ostao sve do danas. Za vrijeme službovanja uradili smo brojne projekte, a prije svega radio sam na duhovnom jačanju našeg naroda, Svetosavske omladine, Kola srpskih sestara-rekao je Pajkanović.

On je istakao odličnu saradnju između Crkvene opštine Ugljevik sa lokalnom samoupravom na čelu sa načelnikom Perićem i izrazio zahvalnost za sve tokom godina službovanja.

Perić je istakao da je Pajkanović služio Bogu i narodu u bogatoj misiji svim srcem i ljubavlju.

-Otac Mićo je službovao u teška vremena, komunističkog jednoumlja, a zajednički smo prošli kroz period Odbrambeno-otadžbinskkog rata, postratni period, nesigurnosti našeg stanovništva ali i kroz jedan miran period očuvanja onoga čega smo stekli a to je Republika Srpska-rekao je Perić.

Pajkanović će prema Perićevim riječima nastaviti svoju misiju kojoj je posvetio svoj život.

-Za sve što je činio za vjeru, crkvu i narod neizmjerno smo mu zahvalni-naglasio je Perić.

Protojerej Aleksandar Tešić, arhijereski namjesnik ugljevičko-janjski, koji je prisustvovao prijemu, zamjeniće Pajkanovića na mjestu prvog paroha ugljevičkog, a odlukom episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija sjedište Arhijerejskog namjesništva ugljevičko-janjskog od sada je u opštini Ugljevik.
 
 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )