FOTO: InfoBijeljina

Dan Republike Srpske proslavljen je danas u njemačkoj pokrajini Bavarskoj koju je organizovao privrednik i humanitarac Miroslav Kojadinović.


-Slavimo Republiku Srpsku koja je čedo naše najmilije ovdje u srcu Evrope. Naš rod i Srpsku promovišemo u cijelom svijetu -rekao je Kojadinović koji je rodom iz Teslića.
 
Ljubav prema Republici Srpskoj, ističe Kojadinović, je posebno izražena među srpskom dijasporom.
 
-Put do stvaranja Republike Srpske je bio težak, pun muka, nevolja i uprkos tome ona je stasala i valjano se razvila, opstala i priznata u najvišim svjetskim dokumentima-podsjetio je Kojadinović.
 
Svečanosti, u kompaniji "Domatek" čiji je Kojadinović suvlasnik, prisustvovalu su njemački parlamentarac Ginter Knoblauh, koji je 15 godina proveo na čelu grada Mildorfa, Štefan Friš privrednik koji u svojoj kompaniji „Endži“ zapošljava širom svijeta više od 350.000 radnika.
 
Robert Priler, bavarski privrednik, istakao je da je Republika Srpska divna te da joj uvijek rado dolazi.
 
-Srbi su divan narod, rado dolazim u Republiku Srpsku, posebno u opštinu Lopare gdje imam prijatelje-rekao je Priler.
 
Miroslav Kojadinović zahvalio je Narodnom poslaniku u Skupštini Republike Srpske Želimiru Neškoviću i predsjedniku  Područne privredne komore Banja Luka Goranu Račiću koji su danas boravili u Bavarskoj na svečanosti.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )