FOTO: screenshot

Misija OEBS u BiH poziva BHRT i Federalnu televiziju da pronađu hitno i efikasno rješenje koje će obezbijediti da svi u BiH imaju dosljedan i pouzdan pristup informacijama od vitalnog značaja.

Usaopštenju se navodi da vlasti na entitetskom i nivou BiH moraju djelovati u skladu sa odgovornošću, između ostalog i pronalaženjem rješenja za održivo i sistemsko finansiranje svih javnih emitera u BiH.
 
Iz OEBS su dodali da se time ispunjavaju dugogodišnja preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava i predstavnika OEBS za slobodu medija.
 
BHRT je od danas uskratio usluge produkcije i emitovanja programa Federalne televizije zbog neizmirenih dugovanja, saopšteno je iz Poslovodnog odbora BHRT.

Mjere su uvedene zbog neizmirenih dugovanja Radio-televizije FBiH prema BHRT po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge od decembra 2023. do 6. maja ove godine, a što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT, navodi se u saopštenju.
 
Dugovanja Federalne televizije prema BHRT po ovom osnovu iznose 1.590.971, a BHRT prema FTV 364.511 KM.
 
Ova odluka odnosi se na sve usluge, osim produkcije “Dnevnika” i vijesti Radija i Televizije, te preuzimanja pošte za FTV.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )